Wednesday May 24, 2023

Unmasked Soros

I George Soros mycket inflytelserika organisation Open Society, sitter Daniel Sachs med i styrelsen. Daniel Sachs är bror till Fanny Sachs, som är gift med Marcus Wallenberg.

I januari 2014 grundande Daniel Sachs Stiftelsen Höj Rösten. Stiftelsen är ett partipolitiskt obundet medborgarinitiativ som inledningsvis fokuserade på att uppmana fler unga att rösta i EU-valet och i Sveriges riksdagsval. Sedan starten har arbetet utvecklats och våren 2016 öppnade Höj Rösten Politikerskola sina dörrar för första gången.

Idag arbetar stiftelsen främst med initiativet Höj Rösten Politikerskola som är ett långsiktigt syftande projekt för att vitalisera svensk demokrati. Målet är att öka det politiska deltagandet och bredda representationen bland folkvalda så att de bättre ska spegla det svenska samhället.

Stiftelsen Höj Rösten arbetar för ett öppet och jämlikt samhälle som bygger på alla människors lika värde mot främlingsfientlighet, rasism och diskriminering. Stiftelsens arbete finansieras av bidrag från ett antal stiftelser och privatpersoner. Inga politiska partier är med och finansierar utbildningen.

Sachs blev VD i investeringsföretaget Proventus AB 2003. Proventus är grundat av en av Sveriges rikaste män – Robert Weil.

Sachs var tidigare VD i Spray Network AB och har en bakgrund i investeringsföretaget Segulah. Sachs blev 2009 Kungliga Dramatiska Teaterns, Dramatens styrelseordförande. 2007 utnämndes Daniel Sachs till Young Global Leader av World Economic Forum. Han är ledamot av The European Council on Foreign Relations – ECFR, en av rådgivarna till europaprogrammet vid det Kungliga Institutet för Internationella Affärer Chatham House och grundaren av Glasshouse Forum.

Sachs har en MBA (Master of Business Administration) från Handelshögskolan i Stockholm och från The Wharton School vid universitetet i Pennsylvania.

Daniel Sachs är engagerad i film och exekutiv producent på filmproduktionsbolaget Chamdin & Stöhr Film.

Open Society finansierar bland annat följande organisationer:

New America
SupportedBest for Britain
European Movement UK
Scientists for EU
Media Matters for America
Center for Public Integrity
Human Rights Watch
Priorities USA Action
American Bridge 21st Century
America Votes
Millennium Promise
Tides Center and Foundation
Wikimedia Endowment
Black Lives Matter
Expo
...och sist men inte minst då som sagt POLITIKERSKOLAN...

#CarlNorberg #DeFria

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss:
SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
PATREON: https://patreon.com/defria_se

HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320