Wednesday Nov 15, 2023

Själbildsrevision - Conny Grewe

Vi varken kan eller kommer fortsätta leva i denna värld av låtsaslek. Det är ingen fråga för vårt eget val om huruvida vi vill detta eller inte. Som så många andra har vi alltmer antastats av verkligheten och vi har funnit att bättre beskrivning av uppfattad verklighet som sanning, faktiskt har den magiska kvalitén att den kan göra människor fria. Så att våndas över en bitter sanning verkar ändå vara ett litet pris att betala när det kommer till kritan – då allt blir ett. Och så, plockar vi upp bitarna från våra föreställningar, vi stannar upp och reflekterar över innebörden av det hela. Vi tar vårt lidande i att ompröva våra känslogrundande värderingar - självbildsrevision.

För ändå, eller kanske snarare på grund av, så finns det människor med idag med gårdagens ”beundransvärda” intelligens, som fortfarande inte kan se eller inte ens vill se verkligheten för vad den är. Deras kognitivt formaterade emotionella paradigm kommer helt enkelt inte att tillåta det.

Men i vilken ände påverkar detta oss? För det gör det. Detta är inte bara en kamp rotad i akademisk vetenskap och logik, utan alltså snarare i det kognitivt formaterade emotionella landskapet, i själens rike och därmed allas vårt eget medvetande.

Dessa ” kan inte – upplysare” och ” vill inte – upplysare” som vi idag kallar för ledare, tycks ju närmast pinsamt uppenbart smita undan och skolka från sin egen mänskliga plikt av att bli en mer upplyst och medvetet medveten människa. De vill uppenbarligen inte hoppa av vägen till den själsliga döden och vandra vidare tillsammans synkront bortom denna chimär av ståtliga regisserade skådespel som resonerar med en sanning som verkar oförlåtlig och oacceptabel för oss.

Avslutningsvis, så måste vi alla ta itu med en obehaglig sanning, den som beskriver verkligheten i förhållande till oss själva emotionellt, som vi oftast önskar skulle bara försvinna som flickorna bland skogens trän. Ibland kan sanningen om verkligheten vara mycket chockerande och vi befinner oss ofta dåligt förberedda på att hantera den bild som det skapar hos oss själva. Det är då förnekelse kommer som räddningsplanka – men vad som inte förnekas kan alltid rationaliseras bort genom eftertanke, hur blek, kall och bitter som den än kan tyckas vara. Men vi biter ihop och tar den vägen ändå tycker jag! Eftersom samhället bara kan utvecklas om individen utvecklas.

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss:
SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
PATREON: https://patreon.com/defria_se

HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

Comments (1)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

Bästa folkbildningen 🙏

Wednesday Nov 15, 2023

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320