Monday Nov 27, 2023

Fastighetsfiasko

Igår skrev Aftonbladet om ketchupeffekter...

Signa Holding GmbH är Österrikes största privatägda fastighetsbolag med tillgångar värderade till cirka 263 miljarder kronor (23 miljarder euro) vid utgången av 2022.

Bolaget grundades 2000 av den tyrolske entreprenören René Benko och har sedan dess haft en exceptionell tillväxt. I dag slåss han för imperiets överlevnad.

Nu förs ett sista samtal med investerare med förhoppningen att säkra en finansiell livlina och undvika en konkursvåg, uppger två personer med direkt kännedom om bolagets förhandlingar till nyhetsbyrån Bloomberg.

Signas portfölj omfattar bland annat Chrysler Building i New York och tyska KaDeWe i Berlin. René Benko ska ha uttalat att hans strategi utgår från tanken att endast katolska kyrkan och drottningen, numera kungen, av England ska kunna skryta med en jämförbar portfölj av unika platser.

Signas akuta pengabehov är uppe i nära 6,9 miljarder kronor (600 miljoner euro). Men sannolikheten för att hitta en lösning bedöms som låg, uppger anonyma interna källor och pekar ut imperiets komplexa kapitalstruktur och förpliktelser mot ett dussintal dotterbolag som en av svårigheterna.

Tänk vad slumpigt att de har Credit Suisse/UBS som bank!

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss:
SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
PATREON: https://patreon.com/defria_se

HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

Comments (1)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

Bästa Folkbildning tack De Fria och Carl Norberg 🙏

Monday Nov 27, 2023

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20230822