Monday Jan 23, 2023

Sverige Är Fantastiskt

Vi kanske snart "behöver hjälp"....

" Våldsvågen i Stockholm har fått polisen att besluta om en så kallad särskild händelse. Situationen är ”okontrollerbar”, enligt statsminister Ulf Kristersson (M). ”Den här helgen var bland det värsta vi har sett”, säger han i SVT:s ”Morgonstudion”.

Kristersson: Okontrollerbar situation

Stockholmsområdet har drabbats av flera skjutningar och sprängningar den senaste tiden. Senast under lördagen sköts flera skott mot en person i Enskede i södra Stockholm.

På fredagen gick polisen i regionen ut med att man har beslutat om en så kallad särskild händelse.

Under en intervju i SVT:s ”Morgonstudion” fick statsminister Ulf Kristersson flera frågor om den pågående våldsspiralen.

– De [polisen red.anm] har nog kontroll i bemärkelsen att de vet vad som händer. Men det som händer är ju okontrollerbart just nu, säger Kristersson.

– Den här helgen var bland det värsta vi har sett under lång tid.

Statsministern tar upp att det är svårt att fälla de inbladade och att många ”vägrar berätta vad som hänt efteråt”.

– Jag tvivlar inte ett ögonblick på att polisen gör precis allt de kan med de verktyg de har. Men det är ju väl känt att vi behöver fler verktyg, säger Kristersson och nämner bland annat regeringens förslag om anonyma vittnen, proaktiv avlyssning och visitationszoner.

– Vi har kommit så långt nu i den här utvecklingen att vi måste göra även saker och ting som vi inte har gjort tidigare i Sverige, säger han till SVT.
Kristersson menar att Sverige har satsat ”för lite kraft” på rättsväsendet under en lång tid, vilket har lett till den ökade brottsligheten.

– Det här kommer ta tid. Det kan mycket väl bli ännu värre innan det blir bättre, säger han och fortsätter:

– Nu ser vi också allt yngre personer som dras in i detta. Jag är ganska pessimistisk på kort sikt. Det här kommer bli väldigt, väldigt illa. Men därför måste vi vara uthålliga och vi måste göra det som alla andra länder också har gjort."

Men ingenting alls är planerat för inte några som helst konsekvensanalyser görs någonsin i förhållande till de beslut som tas på regeringskansliet...

#CarlNorberg #DeFria

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss:
SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
PATREON: https://patreon.com/defria_se

HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

Comments (2)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

Bästa DeFria 🙏

Monday Jan 23, 2023

connharr

Är det kanhända måndag?

Monday Jan 23, 2023

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20221013