Wednesday Mar 01, 2023

Djävulen Döljer Sig I Detaljerna

JA, Djävulen döljer sig i detaljerna....

Vad döljer sig egentligen i skuggorna i Transparency Internationals logo? Vart börjar den röda tråden på deras officiella hemsida? 180 länder, i vilket sammanhang har vi nu hört det förut? Gult och blått får väl anses vara den sista ledtråden...

https://www.transparency.org/en

Transparency International Sveriges nuvarande ordförande, Ulrik Åshuvud, blir organisationens första generalsekreterare.

Redan den 1 mars kliver han in i den nya rollen.

– Tillsammans med styrelsen och medarbetare hoppas jag kunna skapa långsiktiga förutsättningar för TI Sverige att vara en aktiv aktör i samhällsdebatten i dessa centrala frågor, säger Ulrik Åshuvud i ett pressmeddelande.

TI Sverige är en oberoende ideell organisation som ingår i det globala nätverket Transparency International och arbetar med informationsverksamhet och opinionsbildning i syfte att sprida kunskap om korruptionen och de skadeverkningar som följer av denna.
Mot bakgrund av att organisationens medverkan i samhällsdebatten och det breda antikorruptionsarbetet efterfrågats allt mer beslutades under förra året att man skulle utlysa en tjänst som generalsekreterare i uppgift att leda och utveckla verksamheten.

Nu står det klart att organisationens nuvarande ordförande, Ulrik Åshuvud, är den som får tjänsten.

”Har nu de resurser som krävs”
Enligt pressmeddelandet från TI Sverige har Åshuvud en bred bakgrund från både offentlig och privat sektor med fokus på inrikes och rättsliga frågor.

– Vi är glada att Ulrik tackat ja till tjänsten som generalsekreterare – en förstärkning av TI Sverige! Vi kommer nu att ha de resurser som krävs för att få större genomslag på ännu fler områden i arbetet mot korruption.

Och även för att förverkliga ambitionerna i TI Sveriges strategi till 2030, att effektivt och slagkraftigt främja transparens, integritet och ansvarsutkrävande varhelst det behövs, säger Alf Persson som nu tar över som tf ordförande i pressmeddelandet.

#CarlNorberg #DeFria

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss:
SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
PATREON: https://patreon.com/defria_se

HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20221013