Wednesday May 31, 2023

Den Falska...

DN tvingas sätta tonen på värdeladdningen för den reflexiva kontrollens skull som pedagogisk metod.

Det måste ju faktisk i alla fall kunna misstas för att representera sin nominella innehåll och utländskt "förvaltningsbistånd" är oundvikligt.

" Under sitt Sverigebesök säger USA:s utrikesminister Antony Blinken att han förväntar sig att Sverige blir medlem i Nato innan toppmötet i Vilnius i juli. Samtidigt betonar han ländernas nära försvarssamarbete.

– Vi har varit tydliga med att vi inte kommer att tolerera någon aggression mot Sverige.

Blinken besökte på tisdagen Luleå för att diskutera handels- och tekniksamarbetet Trade and Technology Council tillsammans med EU-toppar. Han träffade även statsminister Ulf Kristersson (M) och utrikesminister Tobias Billström (M) på flygflottiljen F21.

Vid en presskonferens efteråt sade Blinken att han besöker Sverige i en kritisk tid.

– USA och Sverige arbetar närmare ihop än någonsin tidigare, sade han och nämnde Nato och Ukraina.

Utrikesministern menar att Sverige gång på gång har visat sitt engagemang för Nato och att ingen kan tvivla på det åtagandet.

– I svåra tider är det viktigaste att ha nära allierade, partner och vänner. USA kunde inte ha önskat sig en närmare partner och vän, och snart nära allierad, än Sverige.

Blinken säger sig inte ha någon tvekan om att Sverige kommer att bli medlem i Nato. USA kommer att fortsätta arbeta för en anslutning innan försvarsalliansens toppmöte i Vilnius i juli.

– Vi förväntar oss att den här processen avslutas de kommande veckorna. Vi vet att vår allians kommer att bli starkare och att vi kommer att ha det bättre när den saken är avslutad. Vi uppmanar både Turkiet och Ungern att ratificera anslutningen så snart som möjligt. Sverige är redo nu, säger han.

Han menar att en del medlemmar av amerikanska kongressen kopplar Sveriges medlemskap till USA:s försäljning av F16-plan till Turkiet – en affär som ännu inte är i hamn.

Samtidigt betonar Blinken att USA och Sverige redan har ett nära försvarssamarbete.

– Vi och våra allierade har båda ett åtagande om att möta Sveriges säkerhetsbehov, oavsett om anslutningen äger rum i morgon, om två veckor eller några veckor senare. Vi har varit tydliga med att vi inte kommer att tolerera någon aggression mot Sverige.
Antony Blinken i Luleå.

På onsdagen kommer USA att meddela nya exportkontrollregler för teknik som kan användas i Irantillverkade drönare, som utnyttjas för att attackera Ukraina.

Kristersson utryckte sin stora uppskattning för USA:s starka stöd i Natofrågan. Han säger att Sverige har haft flera kontakter med Turkiet efter presidentvalet i söndags, som den sittande presidenten Erdogan tog hem.

– Vi har gjort vad vi har sagt till våra turkiska vänner, säger han men betonar att Turkiet fattar sina egna beslut.

#CarlNorberg #DeFria

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss:
SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
PATREON: https://patreon.com/defria_se

HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20240320