Wednesday Mar 15, 2023

Controlled demolition

Europeiska bankaktier sjönk på onsdagen, med ansträngda Credit Suisse, som föll med så mycket som 30% till rekordlåga nivåer, på grund av förnyad oro hos investerarna över stress inom sektorn som utlöstes av Silicon Valley Banks plötsliga kollaps.
Tillsynsmyndigheter och finanschefer runt om i världen har försökt dämpa rädsla för smittspridning efter att den tekniskt fokuserade långivaren SVB och en annan amerikansk bank misslyckades förra veckan, men oron kvarstår.
Nedgången i Credit Suisse-aktier ledde till en nedgång på 7 % i det europeiska bankindexet, medan femåriga kreditswappar för den schweiziska flaggskeppsbanken slog ett nytt rekord, vilket underströk investerarnas oro.
Europas bankindex har sett mer än 1200 miljarder svenska kronor gå upp i rök sedan 8 mars.
"Marknaderna är vilda. Vi går från de amerikanska bankernas problem till de europeiska bankernas, först och främst Credit Suisse", säger Carlo Franchini, chef för institutionella kunder på Banca Ifigest i Milano.

Vi undrar violblygt om de evigt växande obetalbara räntebelastade skulderna som utgör det allmänna betalningsmedlet kan ha något med saken att göra.

Idag är det onsdagsmys!

De Fria är en folkrörelse som jobbar för demokrati genom en upplyst och medveten befolkning!

Stöd oss:
SWISH: 070 - 621 19 92 (mottagare Sofia S)
PATREON: https://patreon.com/defria_se

HEMSIDA: https://defria.se
FACEBOOK: https://facebook.com/defria.se

Comments (1)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

Bästa Carl Johan och De Fria 🙏

Wednesday Mar 15, 2023

Copyright 2021 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20221013